WAT JE MOET WETEN OVER DE NIEUWE VERBOUWPREMIE VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

Subsidies, premies, kortingen…. Een Vlaming die vandaag wil verbouwen en hiervoor financieel een duwtje in de rug wil krijgen, heeft een hele zoektocht voor de boeg. Gelukkig komt daar vanaf 1 oktober 2022 verandering in door het in werking treden van de de overkoepelende ‘Mijn VerbouwPremie’ subsidie.

Huidig systeem

Wanneer je vandaag een renovatieproject start, kan je beroep doen op een renovatie- en/of energiepremie. Je inkomen, woning, ander eigendommen en de aard van de facturen bepalen of je al dan niet in aanmerking komt voor één of meerdere subsidies. Je dient een aanvraag per premie te doen bij de bevoegde instanties. Voor de renovatiepremie is dat de Vlaamse Overheid, voor de energiepremie is dat Fluvius. Een heel kluwen en geen evidentie om voor alles de juiste documenten en aanvragen in te dienen. Gelukkig komt hier verandering in. Tot 30 juni 2022 blijft dit systeem behouden. Van 1 juli 2022 tot 30 september 2022 kunnen er geen aanvragen gebeuren om dan vanaf 1 oktober over te schakelen naar de nieuwe overkoepelende subsidie ‘Mijn VerbouwPremie’.

Mijn VerbouwPremie

De nieuwe subsidie onder de vorm van ‘Mijn VerbouwPremie’ zal het voor de verbouwer eenvoudiger maken om beroep te doen op financiële ondersteuning tijdens verbouwingswerken. Zowel investeringen ter verbetering van de energie-efficiëntie van vastgoed als investeringen ter verhoging van de woningkwaliteit vallen onder deze premie. Voor kleine en middelgrote inkomens zal de nieuwe premie ook financieel voordeliger zijn. Twee keer gewonnen dus!  

Meer info? Check dan zeker deze site!

Zit je met verbouwplannen? Kom dan zeker eens langs in onze showroom. Wij helpen je graag verder!

PS: Opgelet, naast de nieuwe ‘Mijn VerbouwPremie’ blijven er ook nog andere lokale en federale premies ter ondersteuning van energie-efficiënt wonen actief. Kijk dus zeker op premie.be of energiesparen.be voor het volledige overzicht.

DELEN OP facebook linkedin
logo images
logo images
logo images
logo images
logo images
logo images
logo images
logo images
logo images
logo images
logo images
logo images